mascne_door_mondkapje

Wat is mascne en hoe kom ik ervan af

Huidirritatie door dragen van mondkapjes

Sinds de komst van het ‘verplicht’ dragen van het mondkapje ervaar ik bij mijzelf huidirritatie op mijn wangen. En niet alleen bij mij, ook nu de salon open is zie ik dit fenomeen met regelmaat bij mijn klanten; ‘Mascne’ of ‘Maskne’ genaamd. Heel vervelend! jij vraagt je nu vast af: “wat is het” en “hoe kom ik hier van af!” Wees gerust. In deze blog lees je hoe je het kunt verminderen en er wellicht helemaal vanaf kunt komen.

Mascne, wat is dat nu precies?

Mascne is een samenvoeging van ‘mask(er)’ en ‘acne’. Bij het dragen van een mondmasker blijft er veel vocht hangen aan de binnenzijde van het mondkapje/masker. Hierdoor wordt de huid week. Ook ga je  zweten en heb je wrijving door het schuiven van het mondkapje. Doordat de huid week wordt krijgen bacteriën kans om te groeien. Zij houden namelijk van warmte en vocht. En dit zijn niet de goede bacteriën, althans; niet als ze met te velen komen. Dit is de ‘Staphylococcus aureus bacterie’ . Ook de boosdoener bij Acne. Jouw huid raakt hierdoor uit balans en veroorzaakt huidproblemen en huidirritaties; jeuk; droge huid; pukkeltjes; acne en mascne.

Wat kan ik doen tegen Mascne?

Hieronder geef ik je in volgorde van gebruik aan wat jij  zelf kunt doen om Mascne te verminderen en wellicht te doen verdwijnen. inderdaad, je hoort het goed; volgorde. Is dat nodig? ja, dat is nodig. Binnen mijn salon leg ik het aan klanten ook vaak uit met als voorbeeld: ‘het schoonmaken van jouw huis’. Eerst opruimen, stofzuigen en daarna dweilen. Ga je eerst dweilen, dan liggen spullen in de weg zodat je er niet goed bij kunt en de stofvlokken worden nat. Niet echt een succes, kan ik je vertellen. Dus we beginnen met:

1 Reinigen

Heel belangrijk, reinigen! Door jouw huid, twee keer per dag te reinigen met een milde reiniger verwijder je vuil en overtollige talg. De ‘Amazing Cleansing balm’ is hier zeer geschikt voor. Deze is mild en zorgt voor een extra hydraterende boost. Tevens legt deze ook een beschermend laagje op de huid. Je hebt hierna ook geen gezichts-lotion nodig. 

2 Exfoliëren

Nu je het vuil verwijderd hebt is het tijd om de dode huidcellen te verwijderen. Deze hopen zich anders alleen maar op waardoor poriën verstopt raken, de huid dof laat ziet en waardoor je verzorgingsproducten minder goed zijn werk kunnen doen in de huid. En dat is zonde van je producten. Voor het exfoliëren hebben wij de ‘Derma Skin Polish Pads’ , dit zijn pads die doordrenkt zijn met verzorgende ingrediënten die de dode huidcellen op een huidvriendelijke manier verwijderen. Maar ze doen meer dan alleen dode huidcellen verwijderen. Ze zorgen voor hydratatie en verminderen van ontstekingen. Dus ideaal bij Acne en puistjes. Ze bevatten onder andere het ingrediënt salicylzuur, dat het natuurlijke exfoliatieproces van de huid bevordert voor een gladdere huid en een verfijnde huidstructuur.

3 Hydrateren

Bij mascne is het belangrijk om de huid goed te verzorgen met een geschikte crème die jouw huid weer in balans brengt. Er mogen geen minerale olies, paraffine en vaseline in zitten. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat bacteriën de kans krijgen om onder een mondkapje te gaan broeien. Gebruik daarom de Balance creme.  Deze crème bevat een ontgiftende en kalmerende formule om jouw huid weer helemaal in balans te brengen. Bij langer gebruik van de LOOkX Balance cream is de huid in staat zichzelf te beschermen tegen de factoren die droogheid en irritatie door een mond  kapje veroorzaken.

4 Gezichtsmasker

Het LOOkX O2 Relax eye & face mask doet wonderen! Dit masker is dé oplossing bij mascne. Het verkwikt en kalmeert de huid, en vermindert roodheid en histamine. Laat het masker om de dag 15 minuten inwerken op de huid. Het masker is ook heel goed in te zetten als nachtmasker! Je wordt de volgende ochtend wakker met een aanzienlijk minder rode huid, die gladder aanvoelt en er uitgerust uitziet.

Foundation

Wist je dat foundation acne en mascne kan veroorzaken? Dus belangrijk dat je jouw foundation onder de loep neemt. Er kunnen namelijk schadelijke stoffen inzitten zoals minerale oliën, paraffine en vaseline. Deze versterken het acneproces. Wij hebben foundations die vrij zijn van deze schadelijke stoffen. Die zelfs huidverzorgende eigenschappen bevatten zodat ze de huid verzorgen en beschermen tegen uitdroging en huidveroudering. Maar het beste is nu om geen foundation onder jouw mondkapje te dragen.

Behandeling

Ook kun je er mede voor kiezen om het herstellingsproces te versnellen. Hiervoor hebben wij een intensieve gezichtsbehandeling; ‘Treatment 1’. Deze zorgt doormiddel van de ‘miracle peeling’ dat de huid zich sneller vernieuwd. De peeling zorgt ervoor dat de huid een aantal laagjes kwijt raakt. Hierdoor kan de huid zich sneller vernieuwen en herstellen. Ook kan het intensieve serummasker na de peeling goed zijn werk verrichten. Na de behandeling zie je direct resultaat! En, de ingrediënten werken ook door in de huid nadat je uit de behandelstoel bent!

Maskne voorkomen:

  • Het gebeurt vaak onbewust, maar probeer niet aan je gezicht te zitten. Op jouw handen zitten (ondanks het vele wassen) bacteriën die je op jouw gezicht kunt overbrengen.
  • Gooi een wegwerp mondkapje direct weg nadat je het hebt gedragen.
  • Draag een mondkapje niet langer dan 3 uur. Verwissel na 3 uur jouw mondkapje voor een schoon mondkapje.
  • Draag een mondkapje gemaakt van katoen of zijde. Katoen laat de huid beter ademen en zijde geeft minder wrijving op de huid. Vermijd synthetische stoffen zoals polyester.
Geplaatst in Huidproblemen.