We are GREEN

  1. Nieuwe groene(re) tubes
  2. De voordelen ten opzichte van gewoon plastic
  3. Shop de producten in deze nieuwe, innovatieve verpakking

Je hebt ze vast al langs zien komen of wellicht heb je ze al in de salon liggen, de nieuwe LOOkX Bio based tubes! Wij willen natuurlijk ons steentje bijdragen aan een duurzamere samenleving en daarbij horen ook de verpakkingen… want, wat wordt er veel plastic weggegooid.

Daarom zijn wij op zoek gegaan naar nieuw alternatief voor de gewone plastic verpakkingen, en we hebben een alternatief voor kunststof gevonden!

De LOOkX tubes bestaan uit 100% bio based materiaal. Voor de dop is dit nog niet mogelijk, maar het lijkt erop dat dit ook binnen een paar maanden haalbaar is.

 

Bio based plastic heeft twee grote voordelen ten opzichte van gewoon plastic:

  1. Voor het voornaamste ingrediënt van conventioneel plastic, ethanol, hebben we aardolie nodig. Aardolie is een bron waarvan uiteindelijk een tekort zal ontstaan. Wij gingen op zoek naar een alternatief en hebben deze gevonden in Rio Grande do Sul, in de zuidelijke regio van Brazilië. Ver weg van het regenwoud. Deze kunststof heeft exact dezelfde eigenschappen als ons conventionele kunststof. Het verschil: ethanol is vervangen door het restproduct van suikerriet. Dit is een natuurlijke bron die opnieuw geplant kan worden, zonder dat enige suiker voor de voedingsmiddelenindustrie verloren gaat.
  2. Bio based plastic slaat CO2 op in het productieproces. Het bio based kunststof dat wij hebben gevonden in Brazilië is afkomstig van suikerriet, dus neemt het een hoop CO2 in zich op. Ons bio based plastic neemt 2.500kg+ CO2 op met de productie van 1.000kg plastic en conventioneel kunststof stoot 2.100kg CO2 uit tijdens de productie van 1.000kg plastic. Een heel groot verschil dus

 

Om je een beeld te geven:

Door het gebruik van 200.000 ton bio based kunststof in plaats van conventioneel kunststof, voorkomen we een CO2 emissie vergelijkbaar aan de jaarlijkse uitstoot van meer dan 1.000.000 auto’s!

Het bio based kunststof dat wij bij LOOkX gebruiken is 100% recyclebaar en kun je, als de tube leeg is, weggooien in de kunststof/plastic afvalbak.

 

Set van 3: €45 (ideaal voor op reis!)

  • Amazing cleansing balm
  • Youth defence creme
  • Vitamine C intens mask

 

Wil jij deze al proberen? Let me now.

Geplaatst in bio based, Producten.